viernes, 4 de noviembre de 2016

5. Storytelling i narracions digitals

A l'última classe d'habilitats comunicatives vam treballar una manera diferent i més dinàmica d'explicar contes. Els contes estan fets amb suport digital, ja pot ser, amb aplicacions per a mòbil o tauleta o bé, mitjançant pàgines web... Aquesta nova manera d'explicar històries i fer narracions l'anomenem storytelling i ens ha arribat gràcies a les noves tecnologies. L'storytelling el podem utilitzar tant a les aules amb els infants, com en altres àmbits. Durant la classe d'habilitats comunicatives de divendres vam haver de posar en pràctica com funcionava i com es creava un storytelling i vam haver d'elaborar una història mitjançant una aplicació o una pàgina web. 


A l'hora de crear el nostre storytelling el primer que vam fer va ser documentar-nos i mirar i buscar diferents exemples. Tot seguit vam realitzar una pluja d'idees per tal d'elaborar la nostra història. Vam realitzar un esborrany en un paper en blanc, dividit en sis vinyetes i a partir d'aquí vam anar dissenyant la nostra pròpia història. Un cop teníem l'esborrany fet, vam fer una recerca d'aplicacions amb les quals es pot crear un storytelling, vam veure diferents apps i finalment ens vam decantar per l'storyjummper, ja que el format d'aquesta aplicació ens va cridar l'atenció per la seva visualització en forma de llibre, la quantitat de coses que es poden posar per crear una història (personalització dels personatges, fons, icones, diàleg, objectes...) i amb això podem captar l'atenció dels receptors. El pròxim dia a classe, haurem d'exposar les diferents storytellings que hem creat els diferents grups. A sota us deixem la nostra! Esperem que us agradi!!!!



Esborrany de la nosta història

Aquí podeu veure el nostre storytelling que hem creat amb l'aplicació Storyjumper i l'hem trobat molt eficaç! 







Hi havia una vegada un nen que sortia de l’escola molt content amb els seus amics. Era divendres i estava feliç perquè l’endemà començaven les vacances.
Anava de camí cap a casa tot sol i de sobte una llum li va reflectir els ulls i va veure una nau espacial que s’apropava a ell. Es va espantar molt.
Van sortir uns ovnis de dins la nau i li van dir que si volia pujar amb ells a la nau per anar a observar l’espai. Ell va quedar bocabadat però va acceptar pujar-hi, ja que sentia molta curiositat, podria ser una gran aventura.
Però es va adonar que no només era fer un tomb amb ells sinó que se l’estaven emportant al seu planeta. Ell amoïnat va començar a fer preguntes:
  • On anem?
  • Calla tu! Seràs un dels nostres!!
  • Nooooooooooo! Vull tornar a casa!!
Un cop van arribar al planeta dels ovnis, el van portar a una cambra estranya on hi havia un botó per transformar-lo en ovni.
Ell es va resistir, no volia convertir-se en un ovni, però finalment va adonar-se que no podia fer-hi res. Just en el moment que havien de prémer el boto... RIIIIIIIING, el despertador va sonar. Tot havia estat un malson.




No hay comentarios:

Publicar un comentario